n.v.t.
n.v.t. (Foto: n.v.t)

Grootse Kunst- en Cultuurmanifestatie

  Cultuur

De dorpen Zetten en Hemmen maken zich op voor de eerste Kunst- en Cultuurmanifestatie ‘Wereldwijd de Heerlijkheid’ die van 14 tot en met 30 september 2018 gehouden wordt.

Zetten - Deze manifestatie, die rond en op het prachtige Landgoed ‘Heerlijkheid Hemmen’ wordt gehouden, heeft als hoofddoel kunst en cultuur op een bijzondere wijze onder de aandacht te brengen van een breed publiek. De organisatie is in handen van Stichting Raamwerk; het overkoepelende orgaan waaronder galerie De Sleedoorn, Kunstenaars Collectief Het Venster en Kunstuitleen Zetten vallen.

Met deze manifestatie wil Stichting Raamwerk de landschappelijke en cultuurhistorische waarden van de eigen regio op een bijzondere wijze laagdrempelig en actief onder de aandacht brengen

Gekozen is voor een kwalitatief hoogstaand programma gericht op een breed publiek uit de eigen regio en de provincie, maar ook landelijk. Een tiental onderdelen zorgt voor de verbinding tussen beeldende kunst en podiumkunsten, tussen jeugdige deelnemers, kunststudenten van ArtEZ-Arnhem, regionale kunstenaars en kunstenaars ‘van naam’, tussen amateurs en professionals, tussen cultuur en natuur. Dit alles voor en door inwoners van de regio en door kunstenaars/deelnemers uit de eigen regio, maar ook provinciaal en (inter)nationaal bekende beeldend kunstenaars.

Het programma bestaat o.a. uit een expositie met een groep Baskische kunstenaars in galerie De Sleedoorn; verschillende kunstroutes waarin een groep bekende Nederlandse kunstenaars, een groep kunststudenten en een groep regionale kunstenaars hun werken laten zien in en op diverse locaties van het bijzondere landschap van het landgoed De Heerlijkheid Hemmen. Daarnaast zijn er zijn theater- en muziekvoorstellingen op diverse locaties van het landgoed; educatieve kunstprojecten op scholen; workshops; lezingen en wandelingen.

Meer berichten