Bijzondere uitvoering Canto Ostinato in De Kik

  Cultuur

Vijf kwartier opperste concentratie. Dat vergert de uitvoering van het wereldberoemde pianowerk Canto Ostinato. Alleen zo kunnen de Elster pianisten Carla van de Pol en Renée Knol hun publiek in vervoering brengen zoals de Nederlandse componist Simeon ten Holt voor ogen had.

Elst - Een stuk dat bol staat van de tegenstellingen: tussen spanning en rust, tussen harmoniën enschurende akkoorden, tussen eindeloos lijkende herhaling en onverwachte toonsoortwisselingen, tussen de pianist die uitnodigt en de pianist die daarop antwoordt. een modern stuk, dat zeker, maar het raakt zoveel mensen dat het al jaren prijkt in de top 10 van de Radio 4 Hart-en-ziellijst. Het stuk wordt wereldwijd talloze malen per jaar uitgevoerd, op de meest uiteenlopende plaatsen en in de meest uiteenlopende bezettingen. Maar, zo is de algemene opvatting, de uitvoering op twee velugels is toch wel de allermooiste. En die uitvoering is op vrijdag 13 april te horen en te zien in Theater De Kik.

Maandenlang repeteren voor één uitvoering, waarom doet iemand dat? Carla van de Pol is dit jaar voorzitter van Rotary Club Elst. Haar kwam ter ore dat de bekostiging van het zeer gewaardeerde "Dagje Ouderen Elst", waaraan ieder jaar zo'n 150 ouderen deelnemen, op losse schroeven was komen te staan. En zo kwam zij op het idee om haar eigen vaardigheid als pianodocente, samen met een van haar meest getalenteerde studenten, in te zetten voor dit bijzondere doel. Daarbij leggen zij de lat hoog: in ruil voor hun inspanning - voor beiden is het de eerste keer dat ze het stuk uitvoeren - verwachten zij een volle zaal. want welke liefhebber van klassieke pianomuziek wil hier niet bij zijn? De opbrengst moet genoeg zijn om "het dagje uit" voor tenminste een aantal jaren zeker te stellen.

Kaarten à € 35 (incl. 2 consumpties) zijn verkrijgbaar bij : Theater De Kik, Bruna/Herberts, bij alle Rotaryleden of te reserveren via: info@roratyelstoverbetuwe.nl

Meer berichten