Foto: Hans Martens fotografie

Open repetitie Between Two Rivers (28/3)

  Cultuur

Op woensdag 28 maart en op woensdag 4 april organiseert vrouwenkoor Between Two Rivers open repetities. Vrouwen die van zingen houden en niet vies zijn van een beetje show kunnen komen kijken, luisteren, kennismaken en/of meezingen.

Elst - Het barbershopkoor is al 15 jaar een begrip in Overbetuwe. De 35 enthousiaste leden komen uit de hele regio Arnhem/Nijmegen. Het is dan ook niet zomaar een koortje. Zij zingen laagdrempelige muziek van hoge kwaliteit. Bekende en minder bekende songs. Van energieke uptempo's tot gevoelige ballads. Dirigent Bram Versteegen maakt van elke repetitie een feestje, terwijl ze muzikaal de diepte in gaan.

Barbershop

De close harmony-variant Barbershop wordt vierstemmig en a capella gezongen. De muziek heeft een bijzondere sound met kenmerkende akkoorden. De stijl is overgewaaid uit Amerika. Dat blijkt wel uit de Engelstalige terminologie en de gewoontes in het wereldje. Een beetje glitter en show hoort er in elk geval bij.

Conventie

Between Two Rivers is lid van Holland Harmony, de overkoepelende organisatie voor Nederlandse barbershopkoren. Holland Harmony organiseert tweejaarlijks een 'Conventie', waar barbershopkoren en -kwartetten de competitie met elkaar aangaan. Het is een ambitieuze strijd waarbij Between Two Rivers zich de afgelopen jaren elke keer een beetje wist te verbeteren. Voor een zaal met zo'n 2000 man publiek en een 8-koppige jury laten ze in Veldhoven met twee songs zien wat ze in huis hebben. De volgende conventie is pas in maart 2019, maar de eerste voorbereidingen worden nu al getroffen. Dat zij op zoek zijn naar nieuwe leden is dus niet geheel toevallig.

Open repetitie

Wie zin heeft om met Between Two Rivers op het podium te staan, kan op 28 maart en/of 4 april komen kennismaken. Koffie en thee staan vanaf 19.45 uur gratis klaar op de repetitielocatie cbs De Ark (Kruisakkers 7) in Elst.

Graag even aanmelden: carolinebaggen@gmail.com of 06-28159611

Zie ook www.betweentworivers.nl

Foto: Between Two Rivers tijdens Conventie 2017 (Hans Martens fotografie)

Meer berichten