Om de week wordt ook de toren van de Stevenskerk bezocht. Vooraf aanmelden is niet nodig. (Foto: Wim Bilo)
Om de week wordt ook de toren van de Stevenskerk bezocht. Vooraf aanmelden is niet nodig. (Foto: Wim Bilo) (Foto: )

Nijmeegse grensverhalen over weeskinderen en stadsverdediging

  Cultuur

Het erfgoedfestival Over Grenzen loopt tot en met 22 juli en biedt meer dan 200 activiteiten verspreid over Gelderland, Limburg en Noordrijn-Westfalen. Beleef het mee in de regio Nijmegen en laat je verrassen!

Muziekvertelling 'Ik wil wel naar Amerika'

Het concert op vrijdag 6 juli om 18.30 uur in museum Van 't Lindenhout vertelt het verhaal van de weeskinderen Rie en Henri. Het viel voor hen niet mee om te wennen aan het kinderdorp Neerbosch tot ze elkaar vonden. Rond 1900 emigreerden een hoop jongens naar Amerika op zoek naar een nieuw thuis, waaronder Henri. 'Ik bouw daar een huisje voor ons', zei Henri, maar Rie ging niet mee. Hoe het hen verder verging hoort u in de muziekvertelling 'Ik wil wel naar Amerika'.

Ontdek de verborgen (stads)grenzen van Nijmegen

In Nijmegen zijn nog steeds allerlei resten te vinden die ons herinneren aan het bijzondere historische verleden van de stad. Deze verborgen grenzen ontdekken? In het kader van het erfgoedfestival organiseert Michiel van Zoest verschillende rondleidingen door de stad. De rondleiding voert langs overblijfselen die te maken hebben met de verdediging van de stad. Denk daarbij aan de Valkhofburcht, de stadswallen, torens en natuurlijk verschillende stadspoorten. De rondleiding is op aanvraag te boeken vanaf 8 personen via info@michielvanzoest.nl.

Nijmegen en het hertogdom Gelre

Ten tijde van het hertogdom Gelre was Nijmegen een van de vier kwartierhoofdsteden. Elke zaterdag (met uitzondering van 14 juli) organiseert het Gilde Nijmegen een historische stadswandeling waarin de relatie tussen de stad en het hertogdom Gelre centraal staat.

Stevenskerk

Een vast onderdeel is een bezoek aan de Stevenskerk. Om de week wordt ook de toren van de kerk bezocht. Vooraf aanmelden is niet nodig. Vertrekpunt van de wandeling is de Stevenskerk.

Kijk voor het laatste nieuws rondom het erfgoedfestival en de volledige agenda op

erfgoedfestival.nl

Meer berichten