NK Straatmuzikanten Elst

  Cultuur

De dertiende editie van het NK Straatmuzikanten, kortweg NKS, wordt zaterdag 15 juni vanaf 11.30 uur gehouden in het centrum van de Overbetuwse plaats Elst. In de Dorpsstraat en zijstraten van het centrum strijden straatmuzikanten om de felbegeerde NK-titel plus de Elstar, een kunstwerk vervaardigd door Els Mathijssen.
Elst - Pal voor het verstrijken van de deadline van 28 mei heeft de 41ste deelnemer zich voor het NK Straatmuzikanten in Elst aangemeld. Daarmee is het evenement  dan ook volgeboekt met muzikanten, strijdend in de categorieën Solist, Duo en Groepen. 
,,Ondanks twee afmeldingen zit ons evenement toch goed vol. Wij zijn erg blij met alweer zoveel deelnemers", laat Tonny Dulos, organisator en initiator van NK Straatmuzikanten, tevreden weten. ,,En…, ik geloof dat deze keer het muzikaal niveau iets opgekrikt gaat worden met bijvoorbeeld de deelname van algemeen winnaar van vorig jaar, De Nijlpaarden, en winnaar van straatmuzikantenfestival De Gouden Pet in Leiden, De Kiloknallers."  
Net als voorgaande edities komen de deelnemers van heinde en verre. Het doet de organisatie deugd dat deze keer veel regionale muzikanten zich hebben aangemeld. 
,,Het NKS in Elst geniet in het hele land wel grote bekendheid. Dat is natuurlijk hartstikke mooi. Toch zorgen regionale muzikanten er wel vaak voor dat ze veel aanhang meenemen naar Elst", stelt Dulos.

The Amazing Stroopwafels
Voor het eerst in haar bestaan heeft de Stichting NK Straatmuzikanten een hoofdsponsor binnengehaald. 
,,Dankzij hoofdsponsor Leitz Service in Elst zijn wij nu in staat om een hoofdact aan het evenement toe te voegen. Het is toch geweldig dat niemand minder dan de godfathers van de Nederlandse straatmuziek, The Amazing Stroopwafels, het evenement afsluiten. Zij treden twee keer op en hun concert op het St. Werenfriedplein is helemaal gratis toegankelijk", vertelt Henk Rüger, die sinds vorig jaar de stichting is komen versterken. 
Vorig jaar won de formatie De Nijlpaarden het NKS. Die groep is opnieuw van de partij en tracht de titel te prolongeren. Of dat lukt? De concurrentie is groot.

Het muziekfestijn begint op zaterdag 15 juni, de dag voor Vaderdag, vanaf 11.30 uur. Om 16.45 uur verricht een wethouder van gemeente Overbetuwe de prijsuitreiking op het St. Werenfriedplein.

Meer hierover op: www.nkstraatmuzikanten.nl

*De winnaar van vorig jaar van het NK Straatmuzikanten, De Nijlpaarden. Foto: PR
*De hoofdact van NK Straatmuzikanten, The Amazing Stroopwafels. Foto: Nina Valkhoff

Meer berichten