Leerling maakt match op Beroepenfeest
Leerling maakt match op Beroepenfeest (Foto: Kitty Bosch)

Vmbo-leerlingen in startblokken voor Beroepenfeest

  Evenement

Betuwe - Op 5 februari kleurt de Betuwe groen paars. 850 derdejaars vmbo-leerlingen van HPC Zetten, Citadel College, OBC Elst, OBC Bemmel en OBC Huissen bezoeken dan het Betuwe On Stage Beroepenfeest. Zij gaan in gesprek met 260 verschillende beroepsbeoefenaren. Wanneer het klikt maken de leerling en de beroepsbeoefenaar een” match”. Een match is een afspraak voor een werkbezoek van de leerling aan de beroepsbeoefenaar op 26 februari.
Extra steun in de rug voor vmbo-leerlingen
Vmbo-leerlingen kiezen al op veertienjarige leeftijd een profiel en op zestienjarige leeftijd een vervolgopleiding; het MBO of de HAVO. SGOMB geeft deze jonge vmbo-leerlingen een extra steun in de rug bij het kiezen van een studierichting, een beroep bij en het bouwen van een netwerk.
Voorbereidingen
De leerlingen maakten op school visitekaartjes en volgden een netwerktraining. Onlangs was er een voorbereidingsbijeenkomst voor deelnemende beroepsbeoefenaars. Ruud ter Veen, verzekeringsadviseur bij Guijt BV, vertelde over zijn Doe Dag, waarbij hij met leerlingen een fietsenmaker bezoekt om te bekijken welke verzekeringen nodig zijn. Loek, Amanda en Stan, leerlingen van het Citadel College, die vorig jaar deelnamen, vertelden de beroepsbeoefenaren over hun ervaringen. Loek sloot af met een tip: “Maak een leuk programma voor de Doe Dag”. Dat gaan de beroepsbeoefenaren zeker doen.

Meer berichten