alle ouderen werden getrakteerd op een stamppottenbuffet
alle ouderen werden getrakteerd op een stamppottenbuffet (Foto: ans van de mark)

Ouderenbeurs groot succes

  Ingezonden

Zo’n 175 ouderen uit Oosterhout en Slijk-Ewijk bezochten op 15 november de derde ouderenbeurs.

Oosterhout - Voor een tjokvolle zaal opende burgemeester van Asseldonk de beurs namens de gemeente met een persoonlijk verhaal. Hij is onlangs 65 jaar geworden en behoort nu ook tot de doelgroep en hij heeft zich voorgenomen om op tijd na te denken om zelf regie te houden over het ouder worden. Het is hem opgevallen dat er nog veel senioren zijn die niet op de hoogte zijn van alle zorg- en welzijnsvoorzieningen er zijn in de gemeente. Daarom is hij zo blij dat in Oosterhout deze ouderenbeurs wordt georganiseerd en vooral de belangstelling die daarvoor is.

Het programma bestond uit een informatief gedeelte voor de ouderen om langer in het dorp te kunnen blijven wonen. Medewerkers van het Sociaal Kernteam vertelden hoe de mensen de zorg krijgen die zij nodig hebben en namen de aanwezigen mee in het aanbod van het team. Daarna was Paulien Huijbreghts, wegens stemproblemen bijgestaan door Peter van Breemen, aan de beurt om de aanwezigen te informeren over de mogelijkheden die er in de omgeving zijn voor dagactiviteiten. Daarna gaven medewerkers samen met studenten van de HAN Fit informatie over ONS Gezondheidserf in Oosterhout, waar huisartsen, logopedie, fysiotherapie, en veel andere gezondheidszorgorganisaties samenwerken en samen met studenten van de HAN veel activiteiten organiseren voor een gezonde geest in een gezond lichaam. Iedereen ging even in de benen om de spieren los te maken. Tot slot riep Theo Voorn (oud-huisarts in Oosterhout) namens de Stichting Kleinood de aanwezigen op om de krachten te bundelen en een stapje verder te gaan en samen te werken aan nieuwe projecten zoals een woonvorm voor dementerende ouderen.

In de gymzaal van het Dorpshuis waren 25 standjes ingericht waar veel groeperingen, organisaties en instanties onder grote belangstelling hun aanbod presenteerden.

Tussendoor was er veel gelegenheid om gezellig bij te kletsen met elkaar, waarbij een muziekbandje zorgde voor veel gezelligheid.

De bijeenkomst werd afgesloten met een stamppottenbuffet. De hutspot met hachee en de boerenkool met worst vonden gretig aftrek, evenals het toetje dat gemaakt was door de medewerksters van Naar Huus Toe. Iedereen heeft zitten smullen.

Na afloop kregen alle aanwezigen de actuele “Zorg- en Activiteitenwijzer” mee naar huis met een overzicht van alle organisaties en hun contactpersonen, evenals alle recreatieve activiteiten voor de ouderen.

Het was voor alle ouderen een gezellige, informatieve en onvergetelijke bijeenkomst.

Oud worden in Oosterhout en Slijk-Ewijk, wie wil dat nou niet?

(Letterlijke weergave verslag Ruud Geerts)

Meer berichten