Logo debetuwe.net


De Nederlandse deelnemer tijdens het kampioenschap. (Foto: Facebook)
De Nederlandse deelnemer tijdens het kampioenschap. (Foto: Facebook)

Wereldkampioen modelzweefvliegen komt uit Elst

  Sport

ELST - Vincent Merlijn uit Elst is wereldkampioen modelzweefvliegen in de klasse F3K. Merlijn werd de beste van de wereld, dit weekeinde in Lviv in de Oekraïne. Dat deed hij met een vliegtuig waar hij pas een paar weken mee vliegt. Hij versloeg meer dan 120 andere mensen van over de hele wereld.

In de klasse waarin Merlijn vliegt, worden de vliegtuigen met een ferme zwaai de lucht ingegooid en zijn vervolgens radiografisch bestuurbaar. De kunst is op de thermiek (opstijgende warme lucht) de opdrachten uit te voeren die in de wedstrijd gegeven worden.

Apetrots
Schoonvader John Brendel is apetrots: "Vincent is er vooral goed in om de thermiek aan te voelen en kan als je het vliegtuig in een wedstrijd een aantal keren moet laten landen en opstijgen het toestel vanuit de lucht grijpen en 360 graden om zijn as het vliegtuig weer de lucht in werpen.'' Nederland vaardigde drie man af. ,,Het is natuurlijk een hobby, maar ook een kunst. Vincent werpt zijn vliegtuig zo vijftig meter de lucht in'', aldus Brendel. Interesse om ook aan deze hobby te beginnen? Volgens de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart (KNVVL ) is het verstandig om dan eerst een modelvliegclub te zoeken zodat je weet wat de regels zijn. En zodat het vanaf het begin een kans van slagen heeft. Op de site van de KNVVL is meer informatie te vinden.

www.knvvl.nl

Reageer als eerste
Meer berichten