Logo debetuwe.net


Zilver voor DGV turnster

  Sport

Op 25 november jl. was het zover: De eerste wedstrijddag voor de 3e divisie turnsters van DGV Dodewaard. In hun splinternieuwe wedstrijdpakjes turnden Ilse Pouwels, Luna van der Goes en Kim van Merkenstein zelfs hun 1e wedstrijd in deze divisie. Eva van Voorst en Silke Verwoert turnden vorig seizoen ook op dit niveau, maar turnen nu keuzeoefenstof waardoor het ook voor hen weer spannend was.

Silke en Eva (Jeugd 2) mochten in de 1e wedstrijdronde turnen. Op vloer maakten zij beide een foutje, maar sprong en brug gingen goed. Tenslotte mochten zij hun balkoefening laten zien. Helaas viel Silke er bij het turnen van de arabier vanaf. Ondanks deze val wist Silke een 4e plaats te behalen in het eindklassement. Eva werd 9e. Haar beste toestel was de balk.

In de tweede wedstrijd turnden Ilse (pupil 1) en Luna (pupil 2). Ilse turnde een hele goede wedstrijd en werd 1e op brug waar zij als een van de weinigen een mooi kip turnde, 1e op vloer en 2e op sprong. Op balk had zij helaas twee vallen, maar ze wist toch knap een prachtige 2e plaats te halen en mocht daarom de zilveren medaille mee naar huis nemen. Luna bracht haar mascotte, ook met nieuw turnpakje aan, mee. Ze begon haar wedstrijd met een mooie vloeroefening, ook bij haar ging balk niet helemaal zoals verwacht, maar Luna werd toch 6e.

In de laatste wedstrijd was Jeugd 1 turnster Kim aan de beurt. Als enige van alle turnsters in haar wedstrijd sprong zij een half in heel uit over de pegasus. Helaas had Kim wat pech bij de brug- en balkoefening waardoor zij uiteindelijk op een 18e plaats eindigde.

Meer berichten

Shopbox