Logo debetuwe.net

GA 'SPORTIEF WANDELEN' IN HEMMEN

  Sport

Het nieuwe jaar komt er weer aan. Een nieuw jaar dat vaak gestart wordt met goede voornemens: gezond eten en meer bewegen staat bij velen bovenaan. Een van de meest eenvoudige manieren om meer te bewegen is wandelen. Bijna iedereen kan wandelen en bewegen in de buitenlucht brengt je ook nog eens veel extra’s. Met Sportief Wandelen kan je er nog een schepje bovenop doen. Onder begeleiding van een bevoegd wandelinstructeur werk je aan het verbeteren van je houding, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen waardoor je makkelijker en sneller kunt gaan lopen. Het trainen met elkaar is ook nog eens gezellig en een extra stimulans om door te gaan.

In Hemmen geeft Wandelgroep Hemmen al sinds 2010 trainingen Sportief Wandelen op verschillende niveaus. Bij de groepen op gemiddeld niveau op dinsdag- en woensdagochtend kunnen nog maar enkele deelnemers aansluiten. Voor deze doelgroep kan een nieuwe groep op dinsdagmiddag gestart worden. Op zaterdagochtend wordt vanaf 12 januari een nieuwe groep opgestart waarvoor een redelijke basisconditie gewenst is. Deze groep gaat werken aan conditie door krachttraining en interval. Nieuwe deelnemers m/v van harte welkom!

Naast deze trainingen organiseert de wandelgroep ook themawandelingen die voor iedereen toegankelijk zijn. De snerttocht op derde Kerstdag was weer een gezellig gebeuren. De eerstvolgende themawandeling is een stiltewandeling op zondagochtend 7 januari onder begeleiding van een mindfulness coach. Hierbij leer je om met aandacht te lopen en bewegen. Een bijzondere ervaring wat je kan helpen om tot jezelf en in het hier en nu te komen. Voor dit nieuwe initiatief is aanmelding gewenst en het kan mogelijk iedere eerste zondag van de maand georganiseerd gaan worden.

Alle groepen wandelen in het prachtige Hemmen vanaf verschillende startlocaties. Voor meer informatie en aanmelding zie website: www.wandelgroephemmen.nl of bel met Yvonne Onck 0488-454729

Antoine Queens
Meer berichten

Shopbox