Foto: pr

Twee keer brons voor G.V Elistha bij de 2e plaatsingswedstrijd

  Sport

Dertien jongens deden zaterdag 27 januari mee aan de  plaatsing wedstrijd voor turnen in Doetinchem.

Elst - Voor de jongens met verplichte oefenstof ging het om een plaatsing voor het voortraject voor het NK turnen. De jongens met keuze oefenstof hadden een districtskampioenschap en daarmee een oefenwedstrijd voor het voortraject voor het NK turnen. 
 In de eerste wedstrijd waren Frits, Sven, Giel, Mats, Milan, Siem en Koert aan de beurt. Frits bewees dat hij zijn niveau goed beheerst en behaalde de 3e plek! Koert werd 7e, Sven 12e, Siem 13e, Milan 19e, Giel 25e en Mats 37e. Voor Giel en Mats is dit hun eerste seizoen, zij turnen volgend jaar opnieuw dit niveau. 
Op basis van deze uitslag gaan Frits, Koert, Sven en Siem door naar de volgende wedstrijd.  
 
In de tweede wedstrijd moesten Jayson en Zeno. Jayson turnt 3e divisie en Zeno 2e divisie. Jayson turnde een mindere wedstrijd dan de vorige keer en werd 11e van de 28. Zeno turnde een veel betere wedstrijd dan de vorige keer en liet op voltige een mooie oefening zien. Hij werd 3e van de 5. Beiden hebben zich weten te plaatsen. 
In de derde wedstrijd zaten Hugo, Luka, Dave en Sim. Voor Luka de eerste wedstrijd in de 3e divisie en dat ging heel goed. Helaas maakte hij op sprong en rek een klein foutje waardoor hij 6e werd. Hugo had op brug de hoogste score maar maakte op rek een klein foutje en werd 4e. Wel gaan beiden door naar de voorrondes voor het NK. 
Voor Sim en Dave was de concurrentie erg sterk. Er werd flink gereusd en salto's gesprongen in hun niveau. Sim ging helaas door zijn enkel bij dubbel salto uit ringen en moest daarna stoppen. Daardoor werd Sim laatste. Dave werd 7e!

Meer berichten