Logo debetuwe.net


Foto: Maaike Klein Brink

Ferdinand van Druten veertig jaar scheidsrechter voor Nevobo

  Sport

Op 10 februari jl. is Ferdinand van Druten gehuldigd voor het feit dat hij 40 jaar scheidsrechter is voor de Nevobo. In het geheim werd de huldiging voorbereid binnen Gemini, de vereniging waarvoor Ferdinand al jarenlang als scheidrechter optreedt bij de regionale wedstrijden.

Elst - Ferdinand heeft zijn scheidsrechters diploma op 3 februari 1978 behaald. Voor Ferdinand is fluiten niet zo vanzelfsprekend want hij is al vanaf zijn geboorte doof. Als kind leerde hij gebarentaal, liplezen en praten. Dat maakt dat een gesprek met hem heel goed mogelijk is. Naast scheidsrechter, heeft Ferdinand ook altijd in de competitie van de Koninklijke Nederlandse Doven Sportbond gespeeld.

Huldiging met gouden officalspeld

Zaterdag 10 februari op de thuisdag van Gemini was een mooi moment om gehuldigd te worden in de zaal en in aanwezigheid van de thuisspelende teams en Ferdinands familie. Na mooie woorden van waardering voor zijn jarenlange inzet, werd de gouden officialspeld door de voorzitter van Gemini, Niels Paardekooper, aan Ferdinand overhandigd.

Enorme inzet voor Gemini

Alle leden van Gemini zijn zeer trots op de enorme inzet van Ferdinand voor onze vereniging en wij hopen van harte dat hij dit nog tientallen jaren voort wil zetten.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox