Goud en zilver voor Jade en Myla
Goud en zilver voor Jade en Myla (Foto: eigen foto)

Twee podiumplaatsen voor DGV Dodewaard

  Sport

Ze moesten er lang op wachten, maar op zaterdag 3 maart was het dan zover. De 1e plaatsingswedstrijd voor de 5e divisie turnsters van DGV Dodewaard in Arnhem.

Dodewaard - De 1e wedstrijdronde begon meteen al super! Jade van Dodeweerd en Myla van Dijk (Instap) turnden een nagenoeg foutloze wedstrijd. Jade werd zelfs 1e op zowel brug, balk als vloer. Myla werd 2e op balk en vloer. Deze mooie resultaten leverden een gouden medaille op voor Jade. Myla nam zilver mee naar huis.
Daarna was het de beurt aan Tirza en Imara Klomp (Jeugd 2). Zij turnden voor het eerst in de keuze oefenstof. Imara werd 2e op balk en 3e op sprong en vloer. Helaas ging haar brugoefening niet goed, waardoor ze op plaats 12 eindigde. Tirza turnde naar behoren, maar viel van de balk. Daardoor werd ze uiteindelijk 16e.

In de 3e ronde kwamen 3 DGV turnsters in actie. Nienke van Luunen (Jeugd 1) turnde erg netjes, helaas had ook zij een val van balk, maar desondanks behaalde ze een 9e plaats. Tess Wouters (Pupil 1) liet een mooie vloeroefening zien waarop ze 2e werd, in het eindklassement werd ze netjes 10e van de maar liefst 32 turnsters. Ook Jada Kandzetovic (Pupil 1) turnde een prima wedstrijd, ze vergat wel 2 elementen van haar vloeroefening wat haar kostbare punten kostte. Jada werd 25e.

In de laatste wedstrijd van deze lange wedstrijddag turnden Jasmijn van de Voort en Marlies van Luunen (Pupil 2). Beide meiden bleven op de balk, waar ze duidelijk erg blij mee waren! Daar wist Marlies een 2e plaats mee te behalen, na 4 toestellen werd zij 20e. Ook voor Jasmijn was de balk haar beste toestel, in het eindklassement werd ze heel netjes 9e. Op naar de volgende plaatsingswedstrijd over 3 weken in Ede. Dan wordt duidelijk wie er de regiofinale later dit seizoen mag turnen.

Meer berichten