Foto: eigen foto

Drie finaleplaatsen DGV Dodewaard

  Sport

Op zaterdag 7 april stonden er 2 finalewedstrijden op het programma voor 5 turnsters van DGV Dodewaard. Zij hadden zich hiervoor geplaatst door hun goede resultaten in de eerdere turnwedstrijden.

Dodewaard - In Beekbergen turnde Elisa Roumimper (Junior) haar regiofinale 4e divisie. Elisa liet mooie sprongen en een prima brugoefening zien. Helaas werd de verbinding tussen haar sprongenserie op balk niet geteld wat punten kostte, desondanks eindigde Elisa op een 10e plaats. Hiermee heeft zij zich geplaatst voor de districtsfinale regio Oost.

Ondertussen turnden Ilse Pouwels (Pupil 1) en Luna van der Goes (Pupil 2) in Nieuwegein hun halve finale van het NK in de 3e divisie. Ilse begon op sprong, waar haar overslag helaas niet goed uit de verf kwam. Dit maakte zij ruimschoots goed op de overige toestellen wat ook Ilse een 10e plaats én een NK finaleplaats opleverde.
Op de andere baan ging ook Luna’s sprong niet lekker. Balk en vloer gingen gelukkig wel goed, maar dit was helaas niet voldoende voor een finaleplaats. Luna werd 18e.

De wedstrijd daarna kwamen Silke Verwoert en Eva van Voorst (Jeugd 2) in actie. Eva turnde een mooie wedstrijd in deze ronde met sterke concurrentie. Ze werd zelfs 6e op balk en in het eindklassement eindigde Eva op een prachtige 7e plaats. Genoeg voor een finaleplaats op het NK! Silke turnde een stabiele wedstrijd. Ook bij haar werd de verbinding tussen de sprongen op balk niet geteld, waardoor er een half punt van haar score af ging. Dit minieme stopje kostte haar een finaleplaats, want de punten lagen erg dicht bij elkaar. Silke werd 13e, waar er 12 door gingen naar het bondskampioenschap. Zij is hiervoor nu 1e reserve.

DGV kijkt met 3 finaleplaatsen terug op een erg succesvolle wedstrijddag!

Meer berichten