Marc van de Geer met de wisselbeker
Marc van de Geer met de wisselbeker (Foto: EZ&PC)

EZ&PC dit seizoen ongeslagen bij meerkamp

  Sport

Zondag 13 mei was een belangrijke dag voor de wedstrijdploeg van EZ&PC: de laatste meerkamp werd gezwommen in Arnhem.

Elst - Elke meerkamp was EZ&PC de beste geweest van de deelnemende verenigingen en elke keer mocht de wisselbeker mee naar Elst. Ook deze keer was dat het doel van de coaches en de zwemmers. Onze ploeg bleek wederom de beste te zijn en daarom zijn woorden als ‘ongeslagen’ en ‘onoverwinnelijk’ zeker op zijn plaats!

Tijdens deze wedstrijd werden er door de 21 zwemmers maar liefst 31 persoonlijke records gezwommen. De grootste verbetering was voor Charlotte Landman. Zij zwom op de 25 meter vrije slag een PR van 127 %. Verder waren er persoonlijke records voor Anne Berndsen, Cindy Franken-Hendriks, Kimberly de Jong, Dide Kuiper, Sanne Landman, Luuk Leenders, Carlijn van Neijenhof, Anouk Neijenhuis, Laura Piras, Jesse Saris, Elaine Schendstok, Amy Schreijenberg, Annemarie Stellaard, Marc van de Geer, Tessa Vermeulen, Joost Villier en Xander Willemsen.

Ook waren er natuurlijk ereplaatsen! In totaal werden er 7 bronzen, 11 zilveren en 8 gouden individuele medailles behaald. Bijzonder was dat Dide Kuiper, Charlotte Landman, Marc van de Geer, Joost Vilier en Xander Willemsen allemaal met maar liefst 3 medailles naar huis gingen! Daarnaast waren de twee damesestafetteteams nog goed voor vier extra zilveren (Esther Sprick, Elaine Schendstok, Annemarie Stellaard en Kimberly de Jong) en vier gouden (Sanne Landman, Carlijn van Neijenhof, Cindy Franken-Hendriks en Milou Bakarbessy) medailles op de 4 x 50 meter wisselslag.

Meer berichten