Foto: richard

Broers Crooijmans gekwalificeerd voor EJK open water

  Sport

Op basis van de voordracht van de selectiecommissie open water zwemmen, bestaande uit Maarten van der Weijden, Hans van Goor en Marcel Wouda, zijn Vincent en Sander Crooijmans geselecteerd voor deelname aan de Europese Junioren Kampioenschappen (EJK).

Zetten - Tijdens de Swim Cups van Den Haag en Eindhoven in april werd de tweeling door hele goede prestaties op zowel de 200M, 400M als 800M vrijeslag genomineerd voor het EJK. In april de is ook het Nederlands Kampioenschap 5 kilometer gezwommen. Sander won daarbij een zilveren medaille en Vincent veroverde de derde plaats. Vorige week namen de broers deel aan de Franse open water kampioenschappen in Gravelines waar de internationale top, met onder andere Ferry Weertman, aan de start verscheen. Vincent en Sander lieten daar een goede progressie zien door in de top 20 te eindigen op de 5 km waarop 150 deelnemers waren gestart.

De bovengenoemde prestaties hebben geresulteerd in de kwalificatie voor het EJK open water dat 13-15 juli gehouden zal worden op Malta. De komende maand gaan Vincent en Sander zich met lange en zware 'bikkeltrainingen' specifiek voorbereiden op de afstand 7,5 km die ze daar zullen gaan zwemmen.

Meer berichten