Ricardo Brink in actie op het circuit van Schleiz
Ricardo Brink in actie op het circuit van Schleiz (Foto: John v. d. Heuvel)

Ricardo Brink maakt debuut op circuit Schleiz

  Sport

Ricardo Brink maakte tijdens de vierde ronde van het IDM Superbike kampioenschap zijn debuut op het circuit van Schleiz. De coureur van SWPN, partner van Stichting Zorgeloos Kind, beide uit Dodewaard, wist zich gedurende het weekend constant te verbeteren en scoorde een vijftiende en dertiende plaats in de wedstrijden.

Dodewaard - Ricardo Brink kwam afgelopen weekend (27 t/m 29 juli) met SWPN (Stichting Wegrace Promotie Nederland) in actie op het circuit van Schleiz. Het was de eerste keer dat de 20-jarige coureur reed op het semipermanente en uitdagende circuit. Voor de rijders die voor de eerste keer in Schleiz komen is het een lastige baan en Brink moest dat tijdens de trainingen ook ondervinden. Brink wist wel in iedere sessie zijn tijd flink te verbeteren en het gat naar de kop werd constant kleiner. De Yamaha-rijder wist in het slot van de tweede kwalificatie nog eens zes tienden van zijn tijd af te halen, waardoor hij zich als vijftiende wist te kwalificeren voor de wedstrijden.

In de eerste race op zondagmorgen kende Brink een goede start, waarbij hij in de eerste ronde drie plaatsen wist te winnen. Brink reed in het eerste deel van de race op een nette twaalfde plaats, maar kon dit in deel twee van de race niet vasthouden. Na achttien ronden passeerde Brink als vijftiende de finishlijn. In de tweede race wist Brink zijn tempo nog verder op te schroeven en reed in het eerste deel van de race op een elfde plaats, met meerdere rijders kort achter hem. In het tweede deel van de race kreeg Brink problemen met de blipper, een onderdeel dat ervoor zorgt dat je automatisch kan terugschakelen, waardoor hij terugzakte naar de dertiende positie. Gezien het moeilijke weekend kunnen Brink en SWPN tevreden zijn dat er in beide races punten zijn gescoord.

Coureur Ricardo Brink: ‘Dit was voor mij de eerste keer op het circuit van Schleiz en ik kan wel zeggen dat het één van de lastige banen is waar ik ooit gereden heb. We wisten samen met het team wel in iedere sessie flink te verbeteren en dat was gewoon positief. Ook het eerste deel van de wedstrijden was goed, alleen het was jammer dat ik in het tweede deel een paar plaatsen verloor. Ik denk dat we uiteindelijk tevreden mogen zijn dat we twee keer punten hebben gescoord op deze lastige baan.’

De vijfde ronde van het IDM Superbike kampioenschap vindt plaats van 24 t/m 26 augustus op de Lausitzring.

Meer berichten