Finale Ironkids Maastricht.
Finale Ironkids Maastricht. (Foto: Michel van Beek)

Rens is Ironkids-kampioen

  Sport

Rens van Beek (Elst) is winnaar geworden van de Ironkidscup 2018 in de leeftijdscategorie t/m 15 jaar.

Elst - De Ironkidscup is gerelateerd aan de Ironman en zijn 12 Triatlon, zwemloop en run-bike run wedstrijden in Limburg (Nederland), België en Duitsland. De Triatlon atleet met het meest aantal punten is de eindwinnaar van de 12 wedstrijden in binnen en buitenland is de Ironkidskampioen 2018. De finale is op zaterdag 4 augustus gehouden in Maastricht, op het platform waar ook de Ironman morgen gaat plaats vinden. De finale (Zwemmen-fietsen-hardlopen) verliep super. Met een grote voorsprong kwam hij uit het water (de meeste toeschouwers waren verbaasd over de snelheid en zijn techniek – dat heeft Rens te danken aan de trainers bij Aqua-Novio’94 in Nijmegen onder leiding van Marco Furer, waar hij dagelijks traint). Bij het fietsen moest hij zich laten passeren door ervaren fietsers (Rens is pas dit jaar gestart met fietsen op de racefiets). De achterstand die hij had opgelopen bij het fietsen, maakte hij ruimschoots goed bij het hardlopen (ook bij het hardlopen kon hij net zoals hij dat bij zwemmen doet, profiteren van de goede trainingen die hij wekelijks krijgt bij Team Zevenheuvelen onder leiding van Bram Som en Niels Theloosen. Uiteindelijk bracht Rens de finale van de Ironkids met afstand op zijn naam. De tegenstanders bestonden uit een deelnemersveld van ruim 30 triatlon atleten uit België (incl. de Belgische kampioen t/m 15 jaar), Duitsland (incl. regionaal kampioen t/m 15 jaar) en Luxemburg (incl. Kampioen t/m 14 jaar) en natuurlijk Limburg (Nederland), waarbij Rens een uitzondering was uit Overbetuwe!

Naast de finale heeft Rens uiteindelijk ook het kampioenschap gewonnen en mocht de Ironkids kampioensbeker omhoog houden.

De prijzen werden uitgedeeld door de voorzitter van de NTB (Nederlandse Triatlon Bond) en die had lovende worden over voor Rens. Een mooi opsteker om door te gaan met Zwemmen, fietsen en hardlopen.

Meer berichten