Foto: pr

Eerste gemeentelijke sporthallen gasloos

  Sport

Neder-Betuwe is de eerste gemeente die bestaande sporthallen gasloos heeft gemaakt.

Neder-Betuwe - In opdracht van de gemeente voerde Greenspread bij zes gemeentelijke gebouwen een haalbaarheidsstudie uit. Nadien ontwierp Greenspread de installaties en verzorgde zij de coördinatie tijdens de uitvoering. Bij twee sporthallen is al een gasaansluiting verwijderd en wordt nu verwarmd met warmtepompen.
De gemeente Neder-Betuwe loopt voorop op het gebied van duurzaamheid en wil het goede voorbeeld geven. Neder-Betuwe is al koploper op het gebied van zonne-energie op haar eigen vastgoed. De gemeente zocht wederom de samenwerking met Greenspread. Waar mogelijk proberen we dit te combineren met een vorm van participatie voor inwoners, zoals crowdfunding. Sporthal De Leede in Kesteren en gymzaal Echteld in Echteld zijn de eerste bestaande gemeentelijke gebouwen waarvan de gasaansluiting is opgezegd. Beide gebouwen draaiden op gasketels en deze zijn vervangen door warmtepompen. 
Greenspread realiseert rendabele duurzame-energieprojecten. Hierbij koppelt zij lokale productie aan lokale afname en lokaal geld. 

(Op het dak van sporthal De Leede in Kesteren zijn waterpompen te zien. foto: Greenspread)
 


 

Meer berichten