Foto: pr

Joyce van de Kuilen naar Military Boekelo

  Sport

Donderdag 11 oktober gaat de 48e editie van het grootste nationale paardensportevenement van Nederland, de Military Boekelo van start. Amazone Joyce van de Kuilen (22) uit Elst mag hier voor het eerst haar entree maken en blikt vooruit op de bijzondere week die komt.

Elst - Eventing rijden doet Joyce van de Kuilen al een hele tijd. Sinds 2007 heeft ze de smaak van het crossen goed te pakken. Ze reed verschillende pony's, waarbij ze geregeld in de prijzen reed. Zo reed ze op 16-jarige leeftijd op het Europese Kampioenschap in Fontainebleau en won ze ook nog eens een bronzen teammedaille. Later volgden er tussen de paarden nog twee maal een podiumplek bij het junioren NK, twee junioren EK's en twee EK's voor Young Riders.  
Joyce vormt een stijlvolle combinatie met haar paard Brent. Brent is in eigendom van haar werkgever Tim Lips en andere mede-investeerders. Ondanks dat Brent helaas niet van haarzelf is, ziet ze hem echt als haar maatje. "Brent is een heel sensibel paard , maar ondertussen zijn wij zo enorm gegroeid samen, dat hij alles voor mij wilt doen". Samen zijn ze vorig jaar begonnen in het internationale 1* eventing niveau en ze zijn binnen een jaar opgeklommen naar het één na hoogste niveau, het 3* niveau.
Twee weken geleden reed Joyce met Brent naar een 23ste plek als beste Nederlandse combinatie tijdens de CICO 3* Nations Cup in Waregem (foto), wat haar de benodigde kwalificatie opleverde voor haar deelname aan Military Boekelo komende week.
Military Boekelo wordt van 11 oktober tot en met 14 oktober al weer voor de 48ste editie gehouden. Het evenement is een van de grootste outdoor sportevenementen in Nederland en trekt jaarlijks zo'n 60.000 bezoekers. Ieder jaar staan er vele Olympiërs en medaillewinnaars aan de start, waar dit jaar de talentvolle Joyce ook voor het eerst mag deelnemen. De donderdag en vrijdag zijn de dagen waarop de dressuur wordt verreden, de zaterdag is het hoogtepunt van de wedstrijd met de spectaculaire en zware crosscountry en het springparcours volgt op zondag als afsluiter van de wedstrijd.
De trainingsweken voor Joyce en Brent op weg naar Military Boekelo zijn relatief rustig. Joyce wil zich vooral focussen op de dressuurtrainingen om de kleine foutjes er nog uit te kunnen krijgen voor Boekelo: "Graag zou ik een foutloze dressuurproef willen rijden in Boekelo". Een galoptraining om de conditie van Brent te behouden staat ook nog in de planning, maar zware crosstrainingen niet meer. "Ik heb onwijs veel zin in volgende week en ik kan niet wachten om tijdens dit grote, sfeervolle evenement te kunnen rijden met Brent".


 

Meer berichten