Ilse en Silke met de gewonnen medailles
Ilse en Silke met de gewonnen medailles (Foto: eigen foto)

Goud en zilver voor DGV-turnsters

  Sport

Op zaterdag 24 november was het de beurt aan de 3e divisie turnsters van DGV Dodewaard om hun eerste plaatsingswedstrijd te turnen.

Dodewaard / Beekbergen - In Beekbergen turnden eerst Ilse Pouwels (Pupil 2) en Kim van Merkenstein (Jeugd 2) hun wedstrijd.
Ilse had een superwedstrijd. Ze werd 1e op balk, 2e op vloer en 3e op brug en won voor deze knappe prestatie de gouden medaille en mocht op het hoogste podium plaatsnemen. Kim komt dit seizoen voor het eerst uit in de keuze oefenstof, waarbij zij zelf samengestelde oefeningen turnt. Ze liet een goede balkoefening met losse rol en arabier zien en werd hierbij 4e. Ze had wat pech op vloer en werd 19e in het eindklassement.
In de volgende ronde kwamen Luna van der Goes (Jeugd 1), Eva van Voorst en Silke Verwoert (beide Junior) in actie. Luna liet een prachtige vloeroefening zien waarmee ze de 1e plaats behaalde, daarna volgde een mooie sprong. Helaas viel Luna van de balk waardoor ze uiteindelijk op een 6e plaats eindigde. Silke en Eva turnen dit seizoen in de categorie Junior. Bij de junioren doen ook turnsters mee die een jaar ouder zijn. Silke turnde een goede wedstrijd. Ze werd 1e met haar balkoefening en ook bij de overige toestellen eindigde ze, ondanks een foutje bij haar vloeroefening, in de top 10 van de 28 deelneemsters. Daarom kreeg ze de zilveren medaille mee naar huis voor haar 2e plaats. Eva’s beste toestel was sprong. Ook zij had een val van balk en kon een vloerelement niet turnen. Ze werd na het turnen van de 4 toestellen 24e.
Het was een mooie wedstrijddag voor DGV, op naar de volgende 3e divisie wedstrijd die al op 15 december plaatsvindt.

Meer berichten