Jasmijn van de Voort op de evenwichtsbalk
Jasmijn van de Voort op de evenwichtsbalk (Foto: eigen foto)

Hoge noteringen DGV-turnsters

  Sport

Alweer het derde wedstrijdweekend op rij voor DGV Dodewaard. Deze keer gingen de turnsters die uitkomen in de vijfde divisie naar Nijmegen voor het turnen van hun eerste plaatsingswedstrijd. Nienke van Luunen was geblesseerd dus kwam DGV met zes turnsters naar de diverse wedstrijdronden.

Dodewaard - Deze lange wedstrijddag begon met Irene van der Gaarden (Instap). Zij turnde erg goed op brug waar ze 1e werd, haar vloeroefening was goed voor de 3e plaats. Helaas viel Irene van de balk waardoor ze uiteindelijk op een 6e plaats eindigde. In dezelfde wedstrijd in de andere baan kwamen Tirza en Imara Klomp (Junior) in actie. Zij turnden beiden een zo goed als foutloze wedstrijd. Tirza werd zelfs 1e met haar balkoefening en 3e op brug mede dankzij haar goed gelukte kip in de oefening. In het eindklassement eindigde Imara als 5e en Tirza als 7e, tussen beide zussen zat slechts 0,15 punt verschil.

Jasmijn van de Voort (Jeugd 1) had pech op brug en bij de opsprong op balk waar ze een val moest incasseren, maar over de koprol en handstand op balk was ze erg tevreden. Ondanks de vallen wist Jasmijn een 11e plaats te behalen van de 26 deelneemsters in haar wedstrijd. Haar beste toestel was de vloer. Tenslotte was het de beurt aan Jada Kandzetovic en Tess Wouters (Pupil 2). Zij turnden allebei een erg goede wedstrijd. Tess werd 1e met haar vloeroefening en eindigde erg knap op de 4e plaats op slechts 0,05 punt van het podium. Jada liet een mooie balkoefening zien, goed voor een 3e plaats. Op vloer turnde ze een element dubbel wat haar een vol punt aftrek kostte. Toch eindigde Jada nog op een mooie 7e plaats.

Meer berichten