Ilse Pouwels wint zilver
Ilse Pouwels wint zilver (Foto: eigen foto)

Mooie afsluiting 2018 voor DGV Dodewaard

  Sport

In Beekbergen turnden de 3e divisie turnsters van DGV Dodewaard op zaterdag 15 december alweer hun 2e plaatsingswedstrijd.

Dodewaard - Ook dit keer ging DGV met een medaille naar huis! Ilse Pouwels (Pupil 2) werd heel knap eerste op zowel sprong als vloer, waar zij de hoogste moeilijkheidsgraad turnde in haar wedstrijd. Op brug behaalde ze een 2e plaats. Deze hoge noteringen waren goed voor de zilveren medaille.
Kim van Merkenstein turnde in dezelfde wedstrijd bij de Jeugd 2, ze turnde een erg goede wedstrijd en wist zich met maar liefst 14 plaatsen te verbeteren t.o.v. de vorige wedstrijd, ook zij liet een vloeroefening met hoge moeilijkheid zien, dit was tevens haar beste toestel deze wedstrijd. Kim werd 5e.

Silke Verwoert en Eva van Voorst (Junior) kwamen daarna in actie. Silke turnde een stabiele wedstrijd, al had ze wel meer wiebels op balk dan op de vorige wedstrijd. De brug was haar beste toestel, hier werd ze 4e. Silke werd uiteindelijk 9e van de 29 Junioren die deze wedstrijd meededen. De wedstrijd begon niet goed voor Eva. Ze kwam niet goed uit met haar aanloop en kon daarom geen sprong uitvoeren, waardoor ze geen punten kreeg voor dit toestel. Ook op brug ging het niet lekker. Ze herpakte zich erg knap en knalde er daarna een super balkoefening, goed voor een 1e plaats, en een prachtige vloeroefening uit. Eva eindigde op plaats 29.

Tenslotte turnde Luna van der Goes (Jeugd 1). Ze begon met een stabiele balkoefening, maar tijdens het inturnen voor vloer kwam ze verkeerd terecht op haar voet waardoor ze niet voluit kon turnen en de oefening iets aangepast moest worden. Toch liet ze daarna een goede sprong en brugoefening zien. Ook Luna eindigde op een 5e plaats in het eindklassement. Eind januari vindt de laatste plaatsingswedstrijd plaats en wordt bekend wie zich heeft geplaatst voor de districtsfinale.

Meer berichten