Rhonradturnen in Elst

  Sport

Turnen in een ronddraaiend rad? Je hebt het misschien wel eens op tv gezien. Boy Looijen heeft in het RTL programma "Holland's Got Talent" Rhonradturnen laten zien En met zijn reuzenhoepel en spectaculaire shows, behaalde Boy zelfs de tweede plaats!

Elst - Rhönradturnen is sinds 1995 een officiële wedstrijdsport, waarbij gebruik wordt gemaakt van een rad: twee hoepels, verbonden door dwarspoten waarbinnen de turner haar oefeningen uitvoert. Er worden drie typen onderdelen gecombineerd tot één oefening:

Rechtuit: het rad rolt op twee hoepels heen en weer, terwijl de turn(st)er verschillende oefeningen in het rad uitvoert. Knierolletjes om de dwarspoten heen, maar ook bewegingen waarbij de turnster geheel of gedeeltelijk vastgehouden wordt door bindingen.
Sprong: het rad wordt met vaart weg gerold en de turn(st)er springt erop of eraf. De sprongen kunnen variëren van simpel zittend over het rad heen, tot overslagen en salto’s bij de afsprong.
Spiralen: het rad rolt op één hoepel. De turn(st)er voert verschillende oefeningen uit, terwijl ze tegelijkertijd het rad steeds kleinere spiralen naar de grond toe laat maken.

Het is een sport voor zowel jongens als meiden die hun kracht en lenigheid willen combineren met balans in een draaiend wiel.

Nieuwsgierig geworden? Bij G.V. Elistha kun je nu zelf gaan Rhonradturnen. WIl je het een keer komen proberen of dit iets voor jou is? Stuur dan even een berichtje naar ledenadministratie@elistha.nl
Meer informatie is ook terug te vinden op http://rhonradturnenelst.blogspot.com/ en wie weet zien we jou volgend jaar in een van onze raderen verschillende oefeningen uitvoeren.

Meer berichten