IJsfietsen op ijsbaan schot in de roos

  Sport

Het was een hele bijzondere ervaring voor de jongens en meisjes. En even iets anders dan schaatsen. Het was lekker druk afgelopen zaterdag 5 januari op de schaatsbaan waar acht heuse ijsfietsen stonden opgesteld.

Elst - Lekker scheuren op de ijsbaan in hele korte rondjes. Die middag werden er meerdere races gehouden en telkens was het spannend. Het werd de jongens en meisjes niet makkelijk gemaakt door de mensen van Croky. Bij elk rondje werd de baan veranderd, dus je moest snel bijsturen en opletten dat je niet tegen je tegenstander aan botste.
De bikes bleken een grote aantrekkingskracht te hebben op alle leeftijden. Want ook een aantal volwassenen waagde een rondje op de fiets.
Het evenement met de icebykes was uniek voor het Winterfestijn en ook een grote verrassing. Het stond niet in het programma vermeld, want met de bikes won de organisatie de challenge toen het Winterfestijn al begonnen was. De jury vond dat de organisatie de beschikbaar gestelde materialen van het chipsmerk mooi en nuttig had ingezet. Maar ze prees vooral het creatieve gebruik van de nieuwe tortilla-chips in de fotoreportage die Anja van Hunnik maakte.
Sinds dit jaar is de ijsbaan in Elst aangesloten bij IJSTIJD! Deze organisatie schreef een fotowedstrijd uit voor de beste en leukste fotoserie met de nieuwe Croky-tortilla-chips.

Meer berichten