Marieke Drent en Patrick Sonderen werden als vrijwilliger van het Winterfestijn 2018-2019 even in het zonnetje gezet.
Marieke Drent en Patrick Sonderen werden als vrijwilliger van het Winterfestijn 2018-2019 even in het zonnetje gezet.

Winterfestijn: inzet ruim 500 vrijwilligers

  Sport

Maar liefst 500 vrijwilligers hebben het ‘m weer geflikt dit jaar. De organisatie van het Winterfestijn Overbetuwe kan weer terugkijken op een fantastisch festijn. En hoewel het bestuur ze het liefst allemaal wil eren, zijn er twee die er dit jaar echt uitspringen: Marieke Drent en Patrick Sonderen.

Elst - Voor de keuze van Vrijwilliger van het Jaar doet het bestuur van het Winterfestijn een beroep op alle vrijwilligers om iemand aan te dragen. Marieke werd door diverse mensen uit de organisatie aanbevolen. Dit jaar zette ze zich volgens de ‘jury’ fantastisch in. Zo stond ze op de baan als EHBO’er, BHV-er én ijsbaanmedewerker. “Ze verstaat haar functie en neemt dit zeer serieus. Een rustige jongedame, ze valt totaal niet op, maar vindt het erg leuk om bij het Winterfestijn de diensten te vullen. Ze smeekt er nog net niet om en verdient de prijs dus dubbel en dwars.”
Patrick Sonderen stond er alweer voor de tiende keer! Hij blijft zich maar aanmelden voor een baandienst en wil zoveel mogelijk helpen. Hij is zeker de ‘de meest volhardende vrijwilliger’. Zelfs als hij geen dienst had, stond Patrick gewoon te helpen.
Zaterdagavond werd ook de finale van het curling gespeeld. De eerste prijs was voor het team ‘Het gaat om de techniek’. De tweede plek was voor team CBHH. Wie derde werd bleef nog even spannend, omdat drie teams zes punten hadden. Na een kort eindspel won VC uiteindelijk het brons. Dit jaar deden maar liefst zestig teams mee met het curling, twaalf meer dan vorig jaar.

Meer berichten