Eva van Voorst met goud op het hoogste podium
Eva van Voorst met goud op het hoogste podium (Foto: eigen foto)

Drie medailles én vier finaleplaatsen

  Sport

Zaterdag 26 januari stond alweer de 3e en laatste plaatsingswedstrijd voor de 3e divisie turnsters van DGV Dodewaard op het programma. Na deze wedstrijd zou duidelijk zijn welke turnsters doorgaan naar de districtsfinale regio Oost.

Dodewaard - In Beekbergen startten ook dit keer Ilse Pouwels (Pupil 2) en Kim van Merkenstein (Jeugd 2) voor DGV. Ilse wist voor de 3e keer op rij een podiumplaats te behalen. Ze won het zilver, mede door haar 1e plaats op vloer en 3e plaats op sprong. Hiermee plaatste Ilse zich als 2e voor de finale.
Kim moest een goede wedstrijd turnen om door te gaan naar de volgende ronde. En dat deed ze!
Kim eindigde op alle toestellen in de top 10 en in het eindklassement op een mooie 4e plaats. Met haar 5e plaats van de vorige keer was dit dan ook ruim voldoende voor een finaleplaats.

In de volgende ronde was het de beurt aan Luna van der Goes (Jeugd 1). Zij liet een plaatje van een vloeroefening zien, goed voor een 1e plaats op dit toestel met ruim 1 punt verschil van de nummer 2.
Helaas viel Luna met haar boogje achterover van de balk, waar ze erg teleurgesteld over was. De verrassing was dan ook groot toen Luna’s naam werd genoemd voor de zilveren medaille! Ook zij turnt over 2 weken de districtsfinale.

In de laatste wedstrijd kwamen Eva van Voorst en Silke Verwoert (beiden Junior) in actie. Eva kon zich na haar 2 vorige wedstrijden niet meer plaatsen voor de finale, maar liet deze wedstrijd eens even zien wat ze allemaal kan! Met een 1e plaats op balk en vloer en een 2e plaats op sprong liet ze alle 25 andere Junior turnsters achter zich en nam het goud mee naar huis!
Silke turnde een goede brug- en balkoefening. Op vloer viel haar score tegen zeker t.o.v. de vorige wedstrijden, maar desondanks wist ze 8e te worden. Ook Silke plaatste zich hiermee voor de finale waardoor DGV met maar liefst 3 medailles en 4 finaleplaatsen terug naar Dodewaard ging!

Meer berichten