Isabel geheel rechts met een verdiende medaille
Isabel geheel rechts met een verdiende medaille (Foto: Cyril Haggenburg)

Medaille voor GV Excelsior

  Sport

Zetten - Op zaterdag 2 februari was de tweede plaatsingswedstrijd in Nijmegen voor de vierdedivisieturnsters van GV Excelsior. Zeven turnsters maakten hun opwachting op deze dag. Bij pupil1 mochten Tirsa Pieters. Elise Dijkers, Floortje Rothoff en Jaël van Harn strijden om een plaats in de regiofinale. Jaël had een prachtige sprong (tweede plaats), een goede oefening op de vloer en de brug maar op de balk lukte het deze keer niet. Jammer, want haar andere onderdelen gingen zo goed dat ze kans had op een medaille. Floortje had een goede wedstrijd. Helaas op alle onderdelen wel schoonheidsfoutjes, maar ze liet zien dat ze op dit niveau zeker mee kan komen. Elise liet een mooie sprong zien (4e plaats) en een degelijke oefening op de balk (6e plaats) en eindigde daarmee op een mooie 8e plaats. Tirsa tenslotte haalde de hoogste score op de sprong (1e), en met een goed uitgevoerde mooie oefening op de vloer (4e) en de brug (5e) greep ze met haar vierde plaats in het klassement net buiten de prijzen.
Bij de jeugd1 kwamen Pam van Eck en Esmee Frentz in actie. Pam draaide een goede wedstrijd zonder grote fouten en eindigde op de 8e plaats. Esmee haalde op de onderdelen sprong, brug en vloer allen een 5e plaats en had een goede oefening op de balk waarmee ze op een prima vijfde plaats eindigde in het eindklassement. Goed gedaan!
Bij de junioren kwam Isabel Kroon voor Excelsior uit en zette een prima wedstrijd neer op alle onderdelen, waarbij de onderdelen vloer en brug een 6e plaats behaalde. Ze eindigde in de grote groep van deelneemsters als 4e in het klassement en kreeg daarvoor een medaille.
Op 16 maart is de laatste plaatsingswedstrijd in de 4e divisie en hebben de meisjes een laatste kans om zich te plaatsen voor de regiofinale.

Meer berichten