Ilse stralend met zilver op het podium
Ilse stralend met zilver op het podium (Foto: eigen foto)

Halve finale-tickets voor DGV Dodewaard

  Sport

Op 9 februari gingen 4 turnsters van DGV Dodewaard naar Nijmegen voor de districtsfinale 3e divisie. Hier streden zij om een plaats op de landelijke halve finale. Om hier te mogen turnen hadden zij na de drie plaatsingswedstrijden al heel wat turnsters achter zich gelaten. Een prestatie op zich!

Dodewaard - De dag begon met Silke Verwoert (Junior). Silke turnde een stabiele wedstrijd, haar beste toestel was de brug, waar ze een 8e plaats behaalde. Silke werd 14e van de 35 turnsters en heeft zich hiermee geplaatst voor de halve finale van het NK!

In de 2e ronde kwam Kim van Merkenstein (Jeugd 2) in actie. Zij begon met veel pech op vloer. De muziek startte niet waardoor zij haar oefening zonder muziek moest turnen. Daarna liet ze een supersprong zien. Helaas ging het bij brug en balk niet vlekkeloos waardoor het niet genoeg was om door te gaan. Kim werd 20e.

In wedstrijd 3 turnde Ilse Pouwels (Pupil 2) wederom een superwedstrijd. Ze werd 1e met haar balkoefening en ook op de andere toestellen eindigde ze hoog. Dit maakte dat Ilse ook bij deze districtsfinale een podiumplaats behaalde. Ze werd 2e en stond te stralen met zilver om haar nek. Uiteraard leverde dit een plek in de halve finale op!

Luna van der Goes (Jeugd 1) moest lang wachten, zij turnde pas in de laatste ronde. Ze turnde een stabiele wedstrijd en maakte geen grote fouten. Zij behaalde de hoogste notering op de brug. De concurrentie was ook in deze wedstrijd sterk en dat maakte dat het helaas niet voldoende was om door te gaan. Ook Luna werd 20e.

De halve finale waar Silke en Ilse namens DGV in actie komen zal in april of mei plaatsvinden.

Meer berichten