Dewi, Jade en Elisa op de wedstrijdvloer in Nijmegen
Dewi, Jade en Elisa op de wedstrijdvloer in Nijmegen (Foto: eigen foto)

Wederom podiumplaats DGV Dodewaard

  Sport

Na een paar weken “wedstrijdstilte” was het op zaterdag 16 maart weer de beurt aan de meiden van DGV Dodewaard die uitkomen in de 4e divisie, regio Oost om een wedstrijd te turnen.

Dodewaard - Jade van Dodeweerd, Dewi Boumans en Elisa Roumimper gingen naar Nijmegen voor hun 3e plaatsingswedstrijd. Een spannende wedstrijd want dit was de laatste mogelijkheid om zich te plaatsen voor de regiofinale. Myla van Dijk was helaas nog steeds geblesseerd waardoor zij niet in actie kon komen.

Jade (Pupil 1) turnde een goede wedstrijd. Op de brug werd ze zelfs 1e. Haar balkoefening was stabiel en zonder vallen en ook hier eindigde ze hoog. Na vier toestellen kreeg Jade de bronzen medaille omgehangen, omdat ze van de 16 turnsters in deze wedstrijd als 3e was geëindigd. Ook voor Dewi (Pupil 1) was de brug haar beste toestel. Met haar sprong en haar balkoefening, ook zonder vallen, eindigde ze in de top 10. Op vloer liet ze wat punten liggen waardoor ze 12e werd in het eindklassement.

In dezelfde wedstrijd maar dan in de andere wedstrijdbaan turnde Elisa (Senior) haar wedstrijd. Zij begon met een prima vloeroefening, goed voor een 3e plaats. Na een goede sprong ging het bij brug mis. Doordat zij de zolendraai niet kon turnen had ze te weinig elementen waardoor ze maar liefst 4 punten aftrek kreeg. Daarna werd ze nog 3e op balk, maar dat was helaas niet genoeg voor een hoge notering. Elisa werd 16e.
De doorstroming naar de regiofinale die op 13 april plaatsvindt is nog niet bekend gemaakt.

Meer berichten