Jasmijn, Tess en Jada hadden veel lol bij de wedstrijd
Jasmijn, Tess en Jada hadden veel lol bij de wedstrijd (Foto: eigen foto)

Topdag voor turnsters DGV Dodewaard

  Sport

Na de 1e plaatsingswedstrijd begin december was het 30 maart opnieuw de beurt aan de meiden van DGV Dodewaard die uitkomen in de 5e divisie om hun 2e wedstrijd te turnen. Nienke van Luunen kon helaas door een blessure niet meedoen. In Nijmegen was het een lange maar erg succesvolle wedstrijddag voor DGV.

Dodewaard - In de 1e ronde begon Irene van der Gaarden (Instap). Irene turnde sterk wat resulteerde in een 1e plaats op zowel balk als vloer, met een 3e plaats met haar brugoefening was dit goed voor de zilveren medaille. Nadat ze de vorige keer al erg dichtbij was, behaalde Tirza Klomp (Junior) deze wedstrijd een podiumplaats. Ze werd 1e op balk en 3e op brug en ging ook met zilver naar huis. Imara Klomp (Junior) werd dit keer 7e.

In de wedstrijd van Jasmijn van de Voort (Jeugd 1) deden 36 turnsters mee. Daarom was er ook een medaille voor de 4e plaats en deze nam Jasmijn mee terug naar Dodewaard! Ze eindigde op alle toestellen in de top 10 met als beste toestel de balk.

In de allerlaatste wedstrijdronde, welke pas in de avond begon, waren Tess Wouters en Jada Kandzetovic (beide Pupil 2) aan de beurt. Tess turnde erg stabiel en ook zij won een medaille voor haar 4e plaats. Ze werd direct gevolgd door Jada die als 5e eindigde en daarmee de wedstrijddag voor DGV succesvol afsloot. Alle turnsters in de top 7, in wedstrijden met grote deelnemersaantallen, en met 4 medailles terug naar huis: Een super prestatie! De doorstroming naar de regiofinale later dit seizoen is nog niet bekend gemaakt, dus dat wordt nog spannend.

Meer berichten