Teamfoto na winnen kampioenschap
Teamfoto na winnen kampioenschap (Foto: Robbert Sardjoe)

Basketball Vereniging Unlimited Kampioen

  Sport

Het U16-team van Unlimited behaalde vanmiddag, zaterdag 6 april, in sporthal De Helster in Elst een prima overwinning op hun leeftijdgenoten van Arnhem Eagles 2. Het team van trainer/coach Robbert Sardjoe bleek met 51-34 te sterk voor de opponent en haalde daarmee het kampioenschap van het seizoen 2018/2019 binnen.

Elst - Na een nerveus begin nam de Elster ploeg, die zonder de geblesseerde Joppe Gummer (wel aanwezig) en Luuk van de Zand (vanwege familieomstandigheden niet aanwezig) aantrad, een lichte voorsprong. Deze werd geleidelijk aan vergroot.

Maar in de tweede kwart maakten de spelers van Unlimited het zichzelf moeilijk door veel simpele doelpogingen te missen. Daarnaast wist het Elster team in verdedigend opzicht de gasten uit Arnhem niet goed af te stoppen. Beide ploegen gingen de rust in met een 24-17 stand in het voordeel van de thuisploeg.

Slordig
Na de pauze stokte de productie aan de kant van Unlimited. Er werd slordig omgegaan met de kansen en ook de persoonlijke fouten stapelden zich aan Elster kant op. En daar profiteerden de spelers van Arnhem Eagles door terug in de wedstrijd te komen: 28-25.
In het vierde kwart stoomde het gezelschap van trainer/coach Sardjoe ineens naar een grote voorsprong en gaf die vervolgens niet meer weg. Het eindsignaal klonk bij de stand 51-34 en een luid gejuich klonk vanaf de bank en op de tribune. Het team van U16 is door deze overwinning kampioen geworden van Poule A in de 3e Klasse Afdeling.

Met nog een wedstrijd voor de boeg is U16 van Unlimited niet meer in te halen door directe concurrent BeCeGe ’74 uit Doetinchem.
Unlimited heeft 21 wedstrijden gespeeld en 38 punten, terwijl BeCeGe ’74 ook 21 wedstrijden gespeeld heeft en 34 punten binnensprokkelde..

Meer berichten