Wayne Tessels in actie op het TT circuit Assen
Wayne Tessels in actie op het TT circuit Assen (Foto: SWPN)

Sterke WK Supersport-race in Assen

  Sport

SWPN, partner van Stichting Zorgeloos Kind heeft een goed weekend achter de rug tijdens het WorldSBK evenement in Assen. Wayne Tessels wist met een wildcard in de WK Supersport klasse een zestiende plaats te scoren.

Dodewaard - Het WorldSBK evenement is Assen was de vuurdoop voor de samenwerking tussen SWPN en coureur Wayne Tessels. De coureur uit Lopik ging van start met een wildcard in de World Supersport klasse. Tessels reed echter wel met de Yamaha R6 onder het IDM-reglement, omdat het evenement werd gezien als een ideale voorbereiding op het aankomende IDM Supersport seizoen.

Tijdens de trainingen bleek echter wel dat het verschil in vermogen ten opzichte van de WK-motoren aanzienlijk was op de rechte stukken. Ondanks dat startte Tessels het weekend goed met een veertiende tijd in de eerste sessie, waarbij hij tevens de snelste Nederlander was. Vervolgens wist Tessels met het SWPN-team de afstelling van de motor richting de kwalificatie te verbeteren. Helaas kwam, mede door de lastige en wisselende weersomstandigheden, de snelle ronde er in de Superpole niet uit en moest Tessels vanaf de twintigste positie van start.

De wedstrijd verliep zeer positief voor Tessels. Ondanks dat de SWPN-coureur 18 km/h tekort kwam op de rechte stukken met zijn stock-motor, kon hij zich mengen in het gevecht voor de WK-punten. Tessels wist daarnaast een 1’39 op de klokken te brengen, wat zeer goed is met deze motor en in deze omstandigheden. Uiteindelijk finishte Tessels net buiten de punten in zestiende positie, maar zowel de coureur als het team waren tevreden met deze wedstrijd

Meer berichten