DGV leden met het zwerfafval
DGV leden met het zwerfafval (Foto: eigen foto)

DGV Dodewaard doet mee aan Waaljuttersproject

  Sport

Op zaterdag 4 mei deed DGV Dodewaard voor het eerst mee met het Waaljuttersproject. Dit project gaat om het schoonmaken en houden van de uiterwaarden van de Waal en door hieraan mee te doen kunnen verenigingen geld verdienen voor de clubkas.

Dodewaard - In eerste instantie stond de eerste opruimdag gepland voor 30 maart, maar omdat het water in de Waal toen erg hoog stond was deze verplaatst naar 4 mei. Uitgerust met vuilniszakken, knijpers, handschoenen en kruiwagens gingen zo’n 14 DGV leden begeleid door een aantal ouders en hun trainer de Waalkust af om afval te verzamelen. De dag begon zonnig, maar er moesten ook enkele buien getrotseerd worden. Naast verschillende zakken zwerfafval werd er ook een kruiwagen vol met groter afval gevonden variërend van een bierkrat tot een tuinstoel! Ook vonden ze een aantal eieren, maar deze hebben de opruimers uiteraard laten liggen.

Na afloop waren er voor alle opruimers broodjes knakworst in de sporthal. De tweede opruimdag van dit jaar vindt in oktober plaats en dan is DGV Dodewaard ook weer van de partij.

Meer berichten