De selectie van Elistha 2
De selectie van Elistha 2 (Foto: Wim Hendriks)

Kampioenswedstrijd Elistha 2

  Sport

Op zondag 19 mei 2019 om 11:00 uur was het dan eindelijk zo ver, de kampioenswedstrijd van Elistha 2 tegen Millingen 8 op sportpark de Pas in de 7e klasse –04.

Elst - Dit was voor Elistha 2 dé uitgelezen kans om ongeslagen kampioen te worden tegen Millingen 8, dat voor de wedstrijd de laatste plek bezette in de competitie. Mochten we verliezen, dan waren we afhankelijk van het resultaat tussen de nummer 2 en 3 in de competitie. Uiteraard gingen wij niet van dit scenario uit en na een wekenlange voorbereiding moest het de 19e gaan gebeuren.

Alle voorbereidingen voor het kampioensfeest waren getroffen, volgens de weersvoorspellingen zag het ernaar uit dat het een dag vol regen/onweer zou worden, maar het werd uiteindelijk een heerlijke zonnige dag. De spelers hadden er zin in, de muziek stond aan, een grote groep supporters stond langs de lijn en alle elementen voor een onvergetelijke dag waren aanwezig.

De wedstrijd
Gelijk vanaf de 1e minuut bleek dat Millingen zich niet zomaar gewonnen gaf in deze kampioenswedstrijd. Millingen was zeer strijdlustig en Elistha was tevens vooral tegen zichzelf aan het voetballen, onnodige lange ballen, passjes die net niet aankomen, te gehaast voetballen etc. Wellicht had het iets te maken met de druk om deze wedstrijd winnend af te sluiten, maar we wisten op voorhand al (na de eerder gewonnen uitwedstrijd met 1-2) dat dit nog weleens een lastig potje kon worden.

Het spel ging vrij gelijk op en na 9 schoten op of naast het doel, was het bij de 10e poging raak, in de 38e minuut door Chris Veltkamp (na een voorzet van Jeffrey van Leur), die net 1 minuut in het veld stond. Een goede/gouden wissel en een doelpunt om de wedstrijd open te breken.

In de rust hebben we vervolgens besproken wat er goed/fout was gegaan en zijn we omgeschakeld van een 4-3-3 opstelling naar een 4-4-2 formatie. De 2e helft kwamen we uiteindelijk meer aan voetballen toe, niet meer constant de lange ballen, maar de combinatie zoeken en ons spelletje spelen. Dit resulteerde in de 56e minuut in een 2-0 voorsprong, een vrije kopbal voor Kevin van Bronswijk, nadat Hüseyin Karakaya de bal op de lat schoot.

Na 68 minuten wist Hüseyin Karakaya zijn harde werk te belonen door de 3-0 tegen de touwen te schieten, na een voorzet van Dennis Neervoort. Deze ruime voorsprong gingen wij niet meer uit handen geven, wat ervoor zorgde dat iedereen in het team nog speelminuten heeft kunnen maken tijdens de kampioenswedstrijd. Het hele seizoen heeft iedereen gestreden en natuurlijk een aandeel gehad in het kampioenschap, dan is het mooi om in deze wedstrijd nog wat minuten te kunnen maken.

In de 86e minuut heeft Millingen nog de eretreffer (3-1) weten te maken, maar dit was te laat in de wedstrijd om het nog verder spannend te maken. Later die middag, hoorde we dat de wedstrijd tussen de nummer 2 & 3 van de competitie (Eldenia 9 en Union 5), was geëindigd in een 2-6 overwinning voor Union, maar dat deed er niet meer toe.
Elistha 2 is kampioen!

De viering
Na het laatste fluitsignaal kon het feest beginnen! De spelers waren uitzinnig van vreugde, sprongen elkaar in de armen, luidkeels klonk het welbekende We are the Champions, de supporters applaudisseerde en Millingen feliciteerde ons met het kampioenschap.

Vervolgens kwamen we allemaal bij elkaar op het veld, ontvingen we van Elistha een bosje bloemen en werd de kampioensschaal uitgereikt door de voorzitter Wilco Visser. Tijdens het feesten en hossen op het veld werden er uiteraard een aantal groepsfoto’s gemaakt, waarna we richting de kleedkamer gingen om de kampioenshirts aan te trekken. Uiteraard was het in de kleedkamer ook 1 groot gekkenhuis en bewogen we ons langzaam naar de voorkant van het complex om op de platte kar te gaan. We moesten nog even wachten op de platte kar, wat ons in de gelegenheid stelde om een aantal groepsfoto’s te maken en om een ingelijst kampioenshirt aan de club te geven met daarop de namen van de spelers.

De compleet oranje versierde platte kar kwam eraan gereden en nadat deze veilig was bevonden, zijn we er met het team opgegaan, hebben we de feestmuziek aangezet en zijn aan de tocht door Elst begonnen via de Rijksweg, door de Dorpsstraat en weer terug richting de Pas. Even een klein rondje van de zaak waarbij er werd gefeest, gesprongen, gezongen en we applaus kregen van de mensen die we onderweg tegenkwamen.

Eenmaal aangekomen op de Pas, hebben we in het zonnetje een heerlijk feestje gevierd onder het genot van een hapje en meerdere drankjes. De kampioensschaal hebben aan de club aangeboden en zijn daarna met het team ter afsluiting nog lekker zijn wezen eten.

Kortom, het was een geweldige en onvergetelijke dag, waar we nog lang van zullen nagenieten!

Bedankjes
Via deze weg willen we natuurlijk ook wat mensen bedanken die dit allemaal mogelijk hebben gemaakt:

Allereerst de supporters, die (voor ons doen) in groten getale kwamen kijken, ons aanmoedigde en dit feest met ons kwamen vieren.

De sponsoren: Albert van Kleef (www.klusbedrijfelst.nl) & Robin van Zadelhof (www.copyensend.nl)

sc Elistha voor de steun, de bloemen, de consumpties en het mede mogelijk maken van het mooie feest. Onder leiding van Rowan Jansen & Pascalle Overeem en achter de bar Johan Hendriks & Dionne Hendriks.

De organisatie van het kampioensfeest en alles wat daarbij komt kijken, bedankt: Rob Gulikers, Maurice De Busschere, Maik Visscher, Remco Hendriks en Rowan Jansen.

Natuurlijk hadden we nooit zo ver kunnen komen, zonder het team, dat het hele seizoen door weer en wind heeft gestreden. Met als resultaat dat we ongeslagen kampioen zijn geworden.

Tot slot willen we Millingen 8 bedanken voor de sportieve pot voetbal, de felicitaties na de wedstrijd en dat jullie nog even zijn gebleven om het feest dunnetjes mee te vieren.

Meer berichten