Prachtige 3de plaats behaald door Ricardo Brink
Prachtige 3de plaats behaald door Ricardo Brink (Foto: SWPN)

Prachtig podium SWPN op de Lausitzring

  Sport

Ricardo Brink is het seizoen 2019 erg sterk begonnen. De coureur van SWPN, partner van Stichting Zorgeloos Kind reed naar een vierde plaats in de eerste race en scoorde zijn eerste IDM Superbike podium in de tweede manche op de Lausitzring.

Dodewaard - Na goede wintertests kon het door Yamaha Motor Europe, branche Nederland ondersteunde SWPN team met vertrouwen beginnen aan het IDM seizoen 2019. Ricardo Brink reed sterk in de trainingen en kwalificeerde zich als zevende voor de wedstrijden. De 21-jarige coureur wist in de eerste race een knappe vierde plaats te halen. Door het nieuwe reglement mocht Brink met zijn vierde plaats vanaf pole position vertrekken in de tweede race. Ricardo kwam uiteindelijk als derde over de finish en scoorde hij een prachtig IDM Superbike podium met de Yamaha R1 van SWPN.
Wayne Tessels mocht vanaf de zesde startpositie zijn eerste IDM Supersport 600 wedstrijden aanvangen. In de eerste wedstrijd verloor Tessels meerdere plaatsen vanwege een crash voor zijn neus hij werd negende en in de tweede race miste hij een paar tienden per ronde om mee te komen met de groep die vocht voor het podium ook in die race werd hij negende.
Melvin van der Voort liet een positieve indruk achter en verraste menigeen bij zijn eerste optreden in de IDM Supersport 300 klasse. De 13-jarige coureur wist zich in iedere sessie te verbeteren en zich als twaalfde te kwalificeren voor de wedstrijden. In deze wedstrijd wist de Yamaha R3 coureur het gevecht in zijn groep voor de tiende plaats te winnen. In de tweede race reed Van der Voort lang op een twaalfde plaats en finishte hij als vijftiende.

Meer berichten