Groepsfoto met Max Verstappen
Groepsfoto met Max Verstappen (Foto: SWPN)

Max Verstappen laat zieke kinderen stralen

  Sport

Stichting Zorgeloos Kind was op 18 en 19 mei weer te gast op de Jumbo Racedagen. Beide dagen kregen we Max Verstappen en Pierre Gasly op bezoek. Veel kinderen waren al maanden zenuwachtig voor de ontmoeting en het werd een groot feest voor de aanwezige kinderen.

Dodewaard - De vele beveiligers moesten de mensen op afstand houden en zo namen de heren plaats in de tent van Stichting Zorgeloos Kind. Olav Mol deed een korte introductie en op zaterdag werd Max verrast met een prachtig cadeau. Een handmatig gemaakte 3D tafel van zijn racewagen en hij was er zichtbaar erg blij mee. Na dit formele stukje, was het uiteraard tijd voor de vele kids. Deze momenten zijn heel bijzonder om te zien. De tijd en aandacht die zowel Max als Pierre aan de kids geven is bewonderingswaardig te noemen. Volstrekt relaxt, gaan ze geduldig met iedereen op de foto en nemen ze plaats naast de vele rolstoelen. Ze blijven handtekeningen zetten op de vele petjes en shirtjes en dat maar altijd rustig en kalm.

Beide dagen nog een fantastische groepsfoto genomen en daarna moesten de heren snel verkleden om zo de demo’s te verzorgen op het circuit. Na het moment moesten al weer veel gezinnen huiswaarts of naar het ziekenhuis, maar wat hebben wij ook genoten van al die stralende kinderen. Het bezoek van Max Verstappen en Pierre Gasly geeft de kinderen weer de energie om de strijd aan te gaan met de ziekte.

Speciale dank gaat naar alle mensen van Red Bull Racing en van Jumbo, voor hun enthousiasme en inzet. Verdere dank gaat uit naar de bedrijven die het mogelijk maken om de grote groep kinderen te ontvangen.

Meer berichten