Ook medio februari Waaltochten met Rob Jaspers

  Toerisme

De Waal blijft altijd spannend. Deze snelweg onder de binnenvaartwegen is nooit hetzelfde. Hoogwater of laagwater, het levert altijd spannende beelden op Een blik vanaf een schip op de polders is ook altijd verrassend. 

Regio - De Waal beleven met al zijn projecten aan de oevers dat kan ook in februari weer op tochten van De Gelderlander met uitleg door redacteur Rob Jaspers. Hij vaart op zaterdag 17 en zondag 18 februari (telkens om 11.00 uur)  weer met de Pannenkoekenboot vanaf de Nijmeegse Waalkade. Jaspers, redacteur bij De Gelderlander,  geeft dan niet alleen uitleg over het rivierpark bij Lent, maar ook over de nieuwe geul die deze maand is opgeleverd in de Stadswaard in de Ooijpolder. Een geul die vooral bedoeld is om deze uiterwaarden 'spannender' te maken voor recreanten en de natuur betere kansen te bieden.Uiteraard komen ook de jongste plannen voor de versteviging van de Betuwse dijken op de Waaltocht aan de orde.
Rob Jaspers staat ook stil bij de oprukkende nieuwbouw aan Waalfront-West, de aanpassingen in de Beuningse uiterwaarden, de omvorming van het grindgat Oosterhoutse Waarden tot natuurgebied en de komende veranderingen rond de elektriciteitscentrale aan de kop van het Maas-Waalkanaal. Redacteur Jaspers staat ook altijd stil bij de historie van de Waaloevers.

Reserveren kan ww.pannenkoekenboot.nl of telefonisch via 024-3601262. Prijs 10 euro.

Meer berichten