Finale pronkzitting 2018-2019
Finale pronkzitting 2018-2019 (Foto: CV de Batsers)

Pronkzitting de Batsers: drie keer uitverkocht

  Verenigingen

Na maanden van oefenen en repeteren hebben de Batsers in theater "de Helster" het Elster publiek wederom getrakteerd op een drietal prachtige pronkzittingen.

Elst - Theater de Helster inderdaad, want de Elster sporthal wordt ieder jaar door een grote groep vrijwilligers weer helemaal omgebouwd tot een prachtige zaal waar de Pronkzittingen het beste tot hun recht komen.

Onder het toeziend oog van Prins Ron uut de Peerenbuurt en zijn adjudant Willy, welke ook een rol hadden tijdens de zitting, werden de verschillende optredens door de artiesten gedaan. Wat is er zoal aan bod gekomen? De Sofzangers hebben een kleine selectie uit hun uitgebreide repertoire ten gehore gebracht, met iedere keer als ze op het podium kwamen een passende outfit. Ook Tien Bliend, de jeugdgroep van de Batsers gaf een act waarin ze een blik gaven in de toekomst van het carnaval. Natuurlijk mogen ook de allerkleinste Batsertjes niet vergeten worden, de Snuupkes. Zij hebben de volledige zaal laten smelten met hun lied "Later als ik groot ben word ik Raad van 11". Genieten met een hoofdletter "G".

Een Pronkzitting kan uiteraard niet zonder buuts. André Tumelaire deed zijn jaarlijkse vertolking van de gemeentebode en Harm Beukenholdt kroop in de outfit van stuntman "Bennie Bang". Daarnaast kregen Mark van Ingen en Wes Benjamin Leurs het podium om voor het eerst solo een buut aan het publiek te brengen. Mark in de rol van Gerrit de Duivenmelker, Wes als Samsung de hond. Hilarisch en beiden hebben een erg goed debuut optreden gemaakt! De rode draad van de avond werd gedaan door darter Michael van Gerwen, welke in een aantal sessies een dart clinic op het podium toonde. Het luisterlied werd gezongen door Toon Joosten, op de achtergrond ondersteund door Wes en Wes Benjamin Leurs. En er was meer muziek: Meidengerei heeft een waanzinnige show gegeven met het thema "I love Elst" en de Strieksters hadden een erg leuke act over het Chinese distributiecentrum op het land van Tap. Dave en Niels Mom gaven een magisch optreden aan het publiek. Ook "de vier Duiten" hadden weer een hilarische en swingende act op en rond een ziekenhuisbed! Hilarisch was ook de robot act van Jaap Ahoud. De Barbabella's lieten de gehele zaal swingen op muzikale klanken uit het Caribisch gebied.

En natuurlijk kan een Batsers pronkzitting niet zonder de muzikale ondersteuning van de Batsers band, welke keer op keer alle artiesten geweldig en op een professionele manier begeleid hebben. Tenslotte was de presentatie van de zittingen wederom in handen van Wes Leurs, welke dit doet op een manier zoals alleen hij dat kan.

De Batsers genieten nog even na en kijken terug op een zeer geslaagd weekend.

Meer berichten