Het Heelsums Gelegenheids Koor
Het Heelsums Gelegenheids Koor (Foto: Annette Veltkamp)

Zingend lente in met Gelegenheidskoor

  Verenigingen

Iedereen die graag zingend de druilerige maand maart door wil komen is van harte welkom bij het voorjaarsproject van het Heelsums Gelegenheids Koor. Inwoners uit de gemeente Renkum en omgeving zijn uitgenodigd om mee te doen.

Heelsum - Na een intensief kerstproject met veel mooie uitvoeringen is het nu tijd voor het voorjaarsproject. De eerste repetitie vindt plaats op de laatste zondagmiddag van februari. Daarna wordt er geoefend op drie zondagen (’s middags of ’s avonds) in maart en het laatste weekend van maart staat in het teken van repetities en uitvoeringen. Als uitsmijter is er nog een uitvoering in april die wordt afgesloten met een gezellige high tea.

Repertoire
Het muziekprogramma staat in het teken van Bach, Saint Saens, Franck en Vogel. Uitgevoerd worden o.a. Psalm 150 van Franck, 2 koralen van Bach, het Kyrie en Gloria uit de mis van Vogel, het Ave Verum van Saint Saens en Gloria uit Taizé (een Frans geloofscentrum waar veel jongeren naar toe gaan om te vieren). Deze mooie geestelijke koormuziek wordt ondermeer gezongen tijdens een viering genaamd Avondlied in de Vloedschuur in Heteren.

Aanmelden
Zangervaring is niet nodig voor deelname aan het projectkoor. Omdat het programma in korte tijd wordt ingestudeerd en uitgevoerd, is zelfwerkzaamheid wel een vereiste. Naast bladmuziek zijn geluidsfiles beschikbaar om thuis te beluisteren. De repetities vinden plaats in de kapel van Oranje Nassau’s Oord.
Veel meer informatie vind je op www.t2muziek.nl, onder ‘koren en orkesten’ bij ‘Heelsums Gelegenheids Koor’. Daar kun je je ook aanmelden.

Meer berichten