Logo debetuwe.net

Gelderland versterkt handelsrelaties met Wuhan

  Zakelijk

Gelderland versterkt handelsrelaties met Wuhan

Van 20 tot 25 november 2017 vond een handelsmissie van 17 Gelderse bedrijven plaats naar de stad Wuhan in China onder leiding van gedeputeerde Michiel Scheffer. Doel van de reis was het versterken van de handelsrelaties rond de Nieuwe Zijderoute van China naar Europa met Wuhan als vertrekpunt. 

De eerste resultaten zijn:

Logistiek ondernemer We Force uit Heteren tekende een contract met WAE Logistics (de exploitant van de Nieuwe Zijderoute) voor het ondersteunen van de Europese handel en het verzorgen van de aftersales service van electronicaproducten uit China.

Koffiebrander Peeze uit Arnhem heeft afspraken gemaakt over de opening van een Flag Ship Store (coffee experience) in Wuhan komend jaar. Daarnaast is met de twee grootste supermarkt ketens in Wuhan afgesproken om Peeze-producten in de schappen te zetten en gaat Peeze koffie leveren aan een hotel- en restaurantketen in Wuhan.

Dumilco Asia Pacific BV uit Arnhem heeft in Wuhan de samenwerking en joint venture met WAE Logistics officieel bekrachtigd. Hierdoor wordt de export van levensmiddelen zoals koffie, brood, bier, voedingssupplementen, snoep, diepvriesproducten, frisdranken van Dumilco over de Nieuwe Zijderoute geëxporteerd naar centraal China

De Arnhemse bedrijven Nedstack en HyMove hebben in de aanloop naar de handelsmissie een contract getekend met de Chinese bedrijven Huaxia en Dongfeng over de ontwikkeling van brandstofcelsystemen voor waterstofvoertuigen in China. De joint venture gaat uit van de productie en verkoop van 3.000 systemen in drie jaar. Het contract is getekend in aanwezigheid van burgermeester Marcouch van Arnhem.

Talentontwikkeling
Tijdens de handelsmissie heeft gedeputeerde Scheffer een samenwerkingsovereenkomst over talentontwikkeling in de semiconindustrie getekend met het Chinese Ministerie van Industrie en Informatietechnologie en het Business Cluster Semiconductors uit Nijmegen. De regio Arnhem/Nijmegen is uniek op het gebied van semiconductors (microchips). Met topbedrijven als NXP, Novio Tech Campus en 80 innovatieve MKB bedrijven heeft de regio de hele keten van onderzoek, ontwikkeling en productie in huis.

Nauwe Banden
Gedeputeerde Michiel Scheffer kijkt terug op een productieve handelsmissie: 'De Nieuwe Zijderoute biedt veel kansen voor Gelderse ondernemers. Niet alleen voor logistieke ondernemers, maar ook voor hightech bedrijven en de voedingsindustrie. Door de nauwe banden met Wuhan en de provincie Hubei hebben we nieuwe deuren kunnen openen voor Gelderse bedrijven en de poort naar China weer iets verder open gezet.'
 

Meer berichten

Shopbox