Foto: GrowHop

Studenten helpen startende bierbrouwers

  Zakelijk

De groeiende populariteit van speciaalbier is een van de belangrijkste trends op het gebied van bier, van de afgelopen jaren. In 2017 was in Nederland bijna één op de tien verkochte bieren een speciaalbier. Hedendaags is speciaalbier, na de normale pilsener, de populairste biersoort in Nederland. Hierdoor schieten de microbrouwerijen in Nederland als goed bemestte kool uit de grond.

Regio - Als het bier is gebrouwen, is het voor de brouwer echter lastig om dit te verkopen aan de consument. Er moet rekening gehouden worden met wetgeving op het gebied van accijnzen en verkoopactiviteit. En er moet natuurlijk ook een goed doordachte marketingstrategie gehanteerd worden. Dit is arbeids- en tijdsintensief.

Op de HAN in Nijmegen hebben vier studenten met een passie voor speciaalbier besloten om deze brouwers een handje te helpen. De studenten bieden startende bierbrouwers een kans om te groeien. Zij willen de tijdsintensieve verkoopactiviteiten van bierbrouwers overnemen, zodat de brouwers zich volledig kunnen focussen op waar ze het liefst mee bezig zijn: bier brouwen.

De studenten hebben als doel om de geleerde theorie in de praktijk toe te passen en hiermee lokale bierbrouwers succesvoller te maken.
Bezoek voor meer informatie de website: www.GrowHop.jimdo.com of de Facebook pagina van GrowHop: https://www.facebook.com/bierGrowHop/

Meer berichten