april 11, 2021

De Betuwe

De Betuwe is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Van fietsen tot alcohol, hoe de Brexit-barrières de Engels-Nederlandse handel troffen | Internationale handel

Het is drie maanden geleden dat Boris Johnson aankondigde dat zijn Brexit-deal goed nieuws was voor Britse bedrijven en consumenten. Maar het echte beeld wordt geïllustreerd door een nieuwe enquête onder 125 Britse en Nederlandse bedrijven die handel drijven tussen oude en nabije handelslanden.

Of er in Schotland nu wordt gehandeld in gedistilleerde chocoladerepen, elektrische fietsen of moutwhisky, het is vaak negatief voor exporteurs, importeurs en klanten om geïrriteerd te raken door vertraagde bestellingen.

“Over drie maanden zullen twee op de drie bedrijven de negatieve impact van Brexit ervaren. Ze kampen met gestegen kosten. [71%], Rood lint [63%] En late verzending [59%], ”Zei Lynn Bivinga, algemeen directeur van de Britse Kamer van Koophandel (NPCC) in Nederland. “Deze problemen hebben voor veel bedrijven tot slapeloze nachten geleid.”

Wetende dat de problemen “tandenpoetsen” zijn, maar structureel en permanent, adviseren Britse overheidsmedewerkers Britse bedrijven om onderzoek te doen naar het opzetten van dochterondernemingen of magazijnen in Nederland en andere EU-landen. Inclusief btw. Veel bedrijven hebben dit al gedaan en delen van het proces opnieuw geplant in een interne markt.

Zoals uit de NPCC-enquête blijkt, worden bekende merken en kleine bedrijven in beide landen zwaar getroffen. Ben Greensmith, manager van Tony Sacloneli in het VK en Ierland – die zichzelf profileert als een protocolmaker gericht op het uitroeien van slavernij in de chocoladetoeleveringsketen – zegt dat de export van op maat gemaakte chocoladerepen van Nederland naar het VK slecht laat is geweest.

“We maken paasrepen. U kunt uw eigen gepersonaliseerde wikkel bestellen ”, aldus Greensmith. “Problemen veroorzaakt door Brexit hebben ons vertraagd met Pasen, ons vertraagd voor Valentijnsdag en vertraagd voor Moederdag. Normaal gesproken kun je binnen vier tot vijf dagen een bar naar het VK krijgen, maar nu zien we twee weken backlinks op de douane. Moest wel. “

READ  Verken het prachtige Nederlandse landschap en de stranden van Sind Morton tijdens deze fototour

Taco Carlier, medeoprichter van Vanmoop, een snelgroeiend bedrijf op het gebied van elektrische fietsen, met als hoofdkantoor nabij Amsterdam. Kijker Brexit is goed voor het bedrijfsleven, maar goed. Het VK was nu een enorme markt, maar klanten hier willen dat de prijs van zijn e-bikes omhoog gaat.

“Totale exportkosten [to the UK] Is toegenomen en de prestaties van het schip zijn afgenomen, ”zei Carlier. ‘Het viel ons toen gewoon op [Brexit] Absoluut een slechte zaak, want ons bedrijf is nu minder efficiënt, dus uiteindelijk moeten we de prijzen voor klanten een beetje verhogen, wat we niet nodig hebben. Het verkopen van producten op grote markten is eenvoudig en efficiënt, dus u krijgt de beste producten tegen zeer concurrerende prijzen. ​

Voor Britse bedrijven die naar Nederland exporteren, is het verhaal vergelijkbaar. “We hebben gefrustreerde klanten op het continent vanwege de vertragingen – maar ze begrijpen het”, zegt Tim Foster, export sales manager van Lindors Distilling Company, eigenaar van Abbey Distillery in Newburgh, een exporteur van moutwhisky naar EU-landen.

“Ze begrijpen niet waarom we eerst het referendum hebben gehouden, maar nu begrijpen ze waar de problemen zijn. Begrijpen hoe we producten naar EU-landen op aarde gaan krijgen, is een kras.”

Bivinga zei dat ondanks de extra sancties, Britse en Nederlandse bedrijven hun exportactiviteiten zouden willen uitbreiden, maar voorspelde dat er eerder dan later grote sancties van kracht zouden worden.

‘Het viel ons toen gewoon op. Met de meerderheid van de diergeneeskunde in het VK, en Gezondheid en fytosanitair De onderzoeken, die lopen tot 1 oktober, zullen naar verwachting een negatief effect hebben op de Nederlandse landbouwexport. ​

READ  Duitsland voegt Nederlanders toe aan COVID-lijst met hoge risico's